Последни новини

17 06 2008

Последните два дена ни донесоха много новини от музикалния бизнес, но 4 от тях ме зарадваха неимоверно много. Ще ги степенувам по важност:

Trivium най-накрая разкриха нещо около новия си албум – според слуховете той ще се казва Shogun и ще излезе на 30 септември. Продуцент е Nick Raskulinecz, който работи с имена като Rush, Foo Fighters, Shadows Fall, Death Angel. Лично аз се надявам нивото да не пада, ами напротив – да успеят да надскочат The Crusade, но и да направят грешка ще им простим – още са млади и идеите и музиката са пред тях, така че има време.

Metallica пък и те май ни подхвърлиха името на новия си албум. От известно време в сайта им Mission: Metallica, определен за информацията свързана с издаването на албума, излизаха картинки, на които постепенно се появяваха нови и нови букви, докато накрая не се сформира името Death Magnetic. Няма да коментирам името – дано само да е свързано с някоя от песните, а не просто изсмукано от пръстите. Иначе продължаваме да се надяваме да издадат нещо по-втрашарено, но няма да изскочи класика с „магнитута“ на старите… И този албум се очаква през септември, но да не залагаме на тази теза.

Едит: Албумът ще излезе на 12-ти септември, а това е съдържанието му:

01. That Was Just Your Life
02. The End Of The Line
03. Broken, Beat & Scarred
04. The Day That Never Comes
05. All Nightmare Long
06. Cyanide
07. The Unforgiven III
08. The Judas Kiss
09. Suicide & Redemption
10. My Apocalypse

В предаването „Фрактура“ по телевизия ММ бяха обявени и участниците в Thrash Til’ Death за тази година! Това са Exodus и 3 Inches of Blood, като се очаква още едно голямо име… ЕXODUS!!! Тази група е една от любимите ми траш групи и най-накрая ще успея да я видя на българска почва (не, че съм я виждал на чужда).

И може би най-голямата новина е интервюто с Joey De Maio за вестник „Стандарт“ (линк), в което се казва, че Manowar ще дойдат с голям симфоничен оркестър и ще се опитат да подобрят рекорда на Гинес за най-дълъг метъл концерт! Joey ще гостува довечера в Шоуто на Слави и тези, които не са на изпит на следващия ден, ще успеят да чуят и видят точно какво ще каже лидерът на групата.

Въобще много интересна година откъм албуми и концерти (дори и засилено траш присъствие – още не съм се отърсил от концерта на Osnalught, оък мина вече месец и половина). За първите 7-8 месеца на годината дадох около 300 кинта за билети, а някои от концертите бяха безплатни, дано има концерти и до края на годината, но вече взех да обеднявам, та някой друг може да пише резюмета вместо мен ако се наложи :).

You Rock! ™
I Rock! ®


Действия

Information

12 коментара

17 06 2008
VenomPlague

Значи, ако трябва да сравнявам двете заглавия, колкото и да съм пристрастен, това на Тривиум кърти много повече. Харесват ми тези азиатски препратки. Дали няма да видим нещо концептуално, сега е модерно?(„Нострадамус“ ениуан). Ако е така сигурен съм, че Тривиумци ще се справят. Ако не е, пак ще им се кефя :). За „Смъртно магнетичен(Сложи произволни синоними тук.Например: хипнотизиращ,привлекателен)“ какво да кажа освен че, ако няма някоя песен със същото име ще е бездарно и тъпо. Exodus на Бг почва, брей, брей, брей. Радвам се че такива траш гиганти идват тази година(Onslaught, Metallica а сега и те), но за съжаление ще ги пропусна. Виж, ако бяха направили нещо съвместно с Металика, така че чичко Хамет да се скъса да свири цяла нощ ту при едните, ту при другите, тогава бих се замислил 🙂 А за Manowar ще кажа само – на тея не им писна :). Радват ме, че ни се радват толкова много и правят невероятни шоута тука, но просто не съм им фен.

27 06 2008
цаннибал

Значи, много интересно ми стана, искам да споделя моите психоаналитични наблюдения! Това, че на Ицко блога никой не го чете, е широко известно, всички го знаем. Аз преди няколко дни влязох, тъй като едно от резюметата у въпросния блог ми беше натрапено най-безцеремонно и след като го прочетох, счетох за мой дълг да дам коментар, тъй като темата ми беше присърце. Но това е едно на ръка. Какво събуди моите подозрения и теории, основани може би на промит от бира мозък или на точно обратното – липса на бира в последни дни? Забелязвам новопоявила се тенденция в последните два поста, написани от многоуважавания Ицко, като не говоря за самите постове а за коментарите по тях. Форката, който от вече почти една година е съквартирант на Ицко, изглежда е взел непопулярния блог на своя добър приятел на сериозно.. Днес се случи да вляза във въпросния блог, тъй като цъках рандомизирано (интересна дума, нали?) из панелите си на хоум пейджа, воден от безизмерната скука и отегчение, които са ме налегнали, и що да видя (??? :О) – Форката бил написал коментар не само по резюмето на Нострадамус, ами и на още един пост… Всмисъл, добре, Нострадамус беше обща тема на разговор в скайп между тримата, точно затова и аз и Форката сме писали коментари по поста, нооо този втори коментар (който де факто е бил първи) събуди какви ли не подозрения у мен.. Откъде се взе този необясним и новопоявил се интерес откъм Форката към на Ицко блога?? Страх ме е да прегледам старите постове, току виж съм открил на всеки от тях по един коментар на Форката оО Е те тогава ше се фкарам у филмо! Не е странно, че някои пише коментари тук, и аз съм го правил.. Но така изведнъж и внезапно.. В главата ми се зародиха какви ли не ужасни картини на вързания Форка за леглото и тотална доминация от страна на Ицко в продължение на дни.. „ПИШИ МИ В БЛОГА, ИЛИ ОТНОВО ЩЕ ИЗВАДЯ КАМШИКА!!“ оО Какво ли се случва дори в този момент в онази далечна квартира в София.. А може би подозренията ми са безпочвени, явно породени от твърде много Стивън Кинг и в частност Мизъри, може интереса към блога всъщност да е знак за интерес към Ицко.. Явно приятелството между двамата е прераснало в нещо по-силно.. Все пак живеете вече цяла година двамата, а и наклонностите на Ицо са широкоизвестни (в тясна аудитория естествено). Нищо чудно Форката да не е издържал на системния тормоз от страна на Ицо, пък и като прибавилм факта, че и двамата сте от ФМИ, т.е. осигурена липса на женско приствие, дори за изплакване на окото, напълно е възможно да сте се отдали на гейски страсти. Боже, до колко изводи стигнах с толкова малко налбюдения…
Ноооо да оставим моите параноични разсъждения, заглавието Death Magnetic не ми звучи като „Смъртно магнетичен“, според мен Форката си е мислел отново за Ицко, такова словосъчетание може да се преведе по много начини. Глада и факта, че в другата стая има печено пиле ме карат да сложа край на тези иначе така изумително проникновени и интелектуални разсъждения, които предполагам така или иначе ще бъдат обсъдени в скайп след малко 🙂

29 06 2008
fanatikpriest

Кво ти става, бе? Бахти изперкалия човек! Първо отде извади толкоз акъл да напишеш толкоз думи наведнъж? Второ – „Ицко“! WTF? Трето – като никой не ми влиза в блога, що аджеба като не пиша и има близо 4к посещения? оО, Оо! И кат вика Йово: „проблеми некакви ли виде тука“ че Форката, да не ми спами в блога? Ти, перверзнико, само ти си ги представяш тея гледки, в които аз и Форката сме гейове и правим садо-мазохистични актове тука! Верно, че совите не са това, което са, но може би са те!?!?! Не мислиш ли? Дончо мисли?!?!

30 06 2008
цаннибал

Мда, неопровержимо и с изключителна вещина оспори вижданията и теориите ми, но мен започва да ме тревожи факта, че Форката не ми е писал в скайп от бая дълго време и не отговаря като му пиша… Докато ти си пишеш редовно… ФОРКААА ДАЙ СИГНАЛ НЯКАК СИ!!! Представям си как си му счупил краката със Следжхамър-а и как той докато ти отсъстваш на лекции едва едва се е добрал до кухнята пълзейки и е взел бътърспредър-а (роцк) и го е скрил под дюшека, но нееее, ти си твърде зъл и хитър и си разбрал, че той е излизал от стаята по следите от косъмчета от мустака му, които са останали по въжетата, докато ги е прегризвал (и след като е легнал пак ги е вързал)… Да знаеш, ако не получа сигнал отнякъде от Форката в следващите 24 часа, било то по скайп или от телефона, идваме със полицията в София. И не си и мисли, че ще спя в стая с теб в Каварна!!!

30 06 2008
fanatikpriest

Той Форката се е счупил сам със Следжхамъра от мързел, ама зарежи туй. 🙂 Форкааа ако го четеш това, пиши батка, че ще ни заклеймят тука като некви извратенюги!!! ХЕЛП!

30 06 2008
venomplague

@цаннибал. Първо, цаннибал? ВТФ мен, откъде го измисли това. Но какво ли се учудвам, в сравнение с нещата, които по-надолу си измислил, това си е нормално. Пък и може да си си изтрил, US-а от Language Bar-а/Flex Type-а, в следствие на рандомизираното цъкане :). Второ, спамя в на Ицко блога, защото той ми задръства моя. Трето(което е въпрос), гледал ли си скоро нещо на Стивън Кинг и в частност Мизъри, садо-мазо порно или празно шише бира, или и 3те? Само някое от тях ще те е тласнало към такива разсъждения. Четвърто, не ти пиша, защото…ами ейго защо не ти пиша. Как можа да си помислиш, че съм джойнал Розовата страна? ;( След като толкова отдавна се познаваме, толкова бира сме изпили, толкова игри сме изиграли, толкова филми сме гледали. ;( Ние с тебе бяхме последните, които не издадоха фронта, ремембър. Деба, това трябваше да изглежда прочувствено, но не стана баш. Нищо нема го трия :). Не ти пиша, щото уча за изпити, а и нета ми си иди и си отива като менз…абе като тебе до Свищов. Пето, твърдо стоя, а пък и сертификата ми със C и той 8), зад твърдението, че magnetic си е магнетичен, привлекателен, хипнотизирващ. Това, че Металика са си измислили толкова тъпо заглавие е бийонд ме, още по-малко, че ти го асоциираш с гейски въздишки по Ицко. Шесто, няма се ебаваш с мустака ми, ей, аз ебавам ли са с отскорошното ти бирено шкембе, а? Само аз не се ебавам, нали. Нали. И седмо и последно, за да са седем, ДА ще спиш 3 дена с Ицо и още един зъл метъл в една стая. Ти може и да не спиш, и даже те съветвам така да направиш, но фактът си факт. Ще си в една стая с ИЦО ]:) . Сега, бих могъл да ти кажа стратегията си как съм издържал близо година, но тъй като лично ме засегна с изказванията си, че съм станал педалче, няма да го направя. Само един приятелски съвет – Watch your back.

30 06 2008
venomplague

Деба, тряя науча какви емотиконки позволява този блог, нито една не ми се е получила като хората. Баси, изобщо не предава нещата така както ги искам без тях.

30 06 2008
Fanatik Priest

Побърканяци! Друга дума нямам за тоя случай…

П.С.: Къв фронт съм предал пък аз?

30 06 2008
venomplague

Фронта на все-още-хетеро-пичовете, как къв фронт.

4 07 2008
цаннибал

Пиша се цаннибал ей така, за чалъма. Форка, явно си останал дълбоко засегнат от моите намеци за минаване на розовата страна, искам да знаеш, че това са просто олигофренски разсъждения на един отегчен човек, останал без бира. И с мустака вече няма да се ебавам… пробабли.. А с Ицко и друг път съм спал, не ме е нападал, явно не съм негов вкус. Няма значение, в този блог ще пиша, когато няма какво да правя, иначе признавам, че е весело 😀

4 07 2008
venomplague

Ако бях гаден щях да отправя злобно коментарче за цвета на последния ти аватар. Но няма да го направя. Ако бях гаден щях да кажа, че не само с Ицко си спал. Но няма да го направя(не е нужно хората да разбират пикантерии) . Ако бях гаден нямаше да ти приема жалките извинения. Но няма да го направя 🙂 Ако бях на Ицко на мястото щях да изтрия целия този спам и да се ядосам и на двама ни. Но ТОЙ няма да го направи(Всички го познаваме каква блага душица е 🙂 въпреки че с този активен контакт със зли метъли тези 3 дена може и да се е озлобил, де да знам)

11 08 2008
Металика с нова песен - Cyanide « Архивът на Fanatik Priest

[…] песни от новия албум на Металика – “Death Magnetic” (тук Ви показах обложката и траклист-а)! Откакто преди две […]

Вашият коментар