Металика с нова песен – Cyanide

11 08 2008

Дочакахме най-накрая да чуем и някоя от истинските песни от новия албум на Металика – „Death Magnetic“ (тук Ви показах обложката и траклист-а)! Откакто преди две години самите Металика ни поднесоха две песни, всички ние се ужасихме от тях, а някои до такава степен искаше да покаже групата си в добра светлина, че започна да пуска и фалшиви издания на предстоящият им албум, но месец преди излизането на „Death Magnetic“ по магазините можем да чуем нещо като промо. Песента е изпълнена преди два дена на „Ozzfest“ и носи името „Cyanide“, което означава, че ще я чуем и от диска. Без да изпитвам повече търпението Ви предлагам видео:

Прави впечатление, че песента е дългичка – близо седем минути е и е леко еднообразна и предвидима, но пък за сметка на това поне на първо слушане не тежи. Песента не е особено бърза, но е енергична. Интересно е, започва с „кючек ритъм“ и на доста места момчетата ползват ориенталски мотиви, което „трябва“ 🙂 да се хареса на нашите фенове. Джеймс не се мъчи да пее по стария начин и това е добре, щото нищо нямаше да направи и щеше да вкара някой таралеж в гащите. Няма да нищя повече, няма и смисъл – както винаги, песента ще се хареса на едни, а други ще заклеймят и песента, и албума, и групата. Моето мнение е, че песента е приятна без да блести с кой знае какво. И макар да ни се искаше да извадят албум, който да застане до първите 4 (5), то всички сме наясно, че това няма да стане никога, особено след като 20 години не си издавал подобен шедьовър. Едни ще кажат, „много зле“, но реално не е чак толкова, пък и всички знаем, че може и МНОГО по-зле. За финал само едно уточнение – песента сигурно не е най-добрата в албума, но най-вероятно е сред по-добрите. И не си мислете, че понеже албумът още не е издаден ще има време да я доправят – песента е готова, завършена, а албумът е записан и мастериран. Най-вероятно в момента започва печатането му, така че на 12-ти септември да излезе в милиони бройки в цял свят. Тогава и ще приказваме по-общо пък и по-конкретно за музикалната насока на групата.

You Rock! ™
I Rock! ®


Действия

Information

10 коментара

11 08 2008
venomplague

Ми да нещо посредствено е, нито е слаба, нито ще бъде класика, но ще дойде 12 и тогава ще видим цялата тава, и тогава ще коментираме.

12 08 2008
ROY

МИСЛЯ,ЧЕ ПЪРВО-САУНДА НА КЛИПА Е НАЙ – МАЛКОТО ШУМЕН ЗА ДА СЕ , ВТОРО-

12 08 2008
venomplague

Аз пък мисля, че трябва да се научиш да пишеш и тогава да си изказваш мнението и то с Caps, все едно си бахти гъзаря. А относно саунда на клипа, като за отконцертно изпълнение кво повече искаш, баси.

13 08 2008
Fanatik_Priest

Вярно, че звука не е най-брилянтен, но пък като се замислиш, че някои стари метъл класики са записани с по-слаб звук и изведнъж осъзнаваш, че всичко се разбира. Дори и да не хванеш някоя нота от някой риф, или самото соло да ти е неясно, разбира се всичко, особено структурата на цялата композиция. 🙂 Напълно е достатъчно за да се изказва мнение.

Но естествено чакаме финалната версия.

16 08 2008
cannibal

Ето, че виждаме един от другите читатели на блога на Ицко, изключая мен и Форката.. Отличават се с удивителна грамотност и изразителни способности.. Не, верно, кой е тоз, познава ли го някой? Не ме интересува всъщност, скоро ще чуя песента и ще пиша по темата (представяте ли си :О )

18 08 2008
Fanatik_Priest

Че тези 4.5 кила хита да не би да сте ги направили ти и Форката? оО

22 08 2008
Новият сингъл на Мetallica - The Day That Never Comes « Архивът на Fanatik Priest

[…] качествата на песента, както беше в случая с Cyanide. Но едно е сигурно: от албум, който се очаква да завърне […]

22 08 2008
leppermessiah

Песента си е хубава, но едва ли Металика очакват да се хареса на всички, най-малко на тези които измерват като теб дали една песен е хубава само с бързината й..

24 08 2008
Fanatik_Priest

Изпаднал си в тотално заблуждение относно това как аз „измервам“ музиката, която обичам да слушам. Плюс това, ако се напънеш да прочетеш още веднъж какво съм написал, ще се убедиш, че никъде не съм слагал отрицателен етикет на песента (пък и изобщо етикет). Изказал съм моето наблюдение върху елементите на песента и ако трябва, ще се самоцитирам:

„Моето мнение е, че песента е приятна без да блести с кой знае какво.“
„За финал само едно уточнение – песента сигурно не е най-добрата в албума, но най-вероятно е сред по-добрите.“

7 10 2008
trujillo

никои албум на металика няма толкожа сола в никои не се сменят толко много ритмите на пеене

Вашият коментар